RAHOITUSLAITOKSET SITOUTUVAT TUKEMAAN LUKIOIDEN TVT-HANKINTOJA YHTEISTYÖSOPIMUKSEN AVULLA

Sastamalan verkostolukio sai Opetushallitukselta valtionavustusta lukiokoulutuksen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöön sekä laite- ja tietoverkkohankintoihin vuosille 2011-2012. Virtaa verkostolukioon-hanke käynnistyi elokuussa 2011 ja se jatkui Opetushallituksen ja kunnan rahoituksella vuoden 2012 loppuun saakka.  Hankkeen avulla uudistettiin oppilaitoksen työtapoja ja aktivoitiin e-oppimateriaalien käyttöä osana luokkaopetusta ja oppimisprosessia. Hankkeen tavoitteena oli opiskelijalähtöisen, joustavan ja laadukkaan lukio-opetuksen kehittäminen kannettavia tietokoneita hyödyntäen. Syksyllä 2012 lukiossa opintonsa aloittaville hankittiin kannettavat tietokoneet. Tvt:n opetuskäytön aktivoinnilla varaudutaan tvt:n käyttöön ylioppilastutkinnossa sekä edistetään opiskelijoiden jatko-opinto- ja työelämävalmiuksia tuomalla tutuksi verkkotyökaluja oppimisen tukena. Hankkeessa toteutettiin myös välttämätön lukioiden tietoliikenneyhteyksien ja langattoman verkon rakentaminen ja perusparantaminen. Syksyllä 2013 lukion aloittaville hankittiin kunnan rahoituksella tablet-laitteet.

Sastamalan verkostolukio solmi helmikuussa 2013 kolmivuotisen yhteistyösopimuksen Vammalan Seudun Osuuspankin, Suodenniemen säästöpankin sekä Huittisten Säästöpankin Vammalan konttorin kanssa. Yhteistyösopimuksen avulla paikalliset rahoituslaitokset sitoutuvat osaltaan tukemaan Sastamalan lukiokoulutuksen tieto- ja viestintätekniikan kehittämistyötä. Yhteistyön keskeisenä tavoitteena on myös opiskelijoiden talouselämätietämyksen lisääminen ja kiinnostuksen herättäminen talousasioihin niin yksilötasolla kuin laajemminkin. Sastamalan lukiot ja rahoituslaitokset sitoutuvat pitkäjänteiseen yhteistyöhön ja sen syventämiseen mm. opintojen ohjauksen, taloustiedon, lakitiedon ja talousmatematiikan opetuksessa.

Hankkeen yhteydessä teemme myös  oppilaitosyhteistyötä Lauttakylän lukion ja Punkalaitumen lukion kanssa.

huittistensaastopankki_fi       op