Etusivulle
Sastamalan verkostolukio
Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

ETÄOPISKELU

Mikä on etäopiskelu?

Etä/verkko-opiskelu mahdollistaa opiskelun silloinkin kuin koulun oppitunneille osallistuminen on hankalaa. Etäopiskelu tarkoittaa aikaan ja paikkaan sitomatonta opiskelua – opiskelet siis suurimmaksi osaksi silloin, kun sinulle itsellesi sopii. Epäsäännölliset työajat tai lastenhoidon järjestelemisen vaikeudet voivat aikuisilla olla hyviä syitä harkita etäopiskeluvaihtoehtoa. Nuoret päivälukiolaiset voivat halutessaan myös opiskella etä/verkkokursseja opinto-ohjelmansa täydentämiseksi. Etäopiskelu on vaihtoehto myös silloin jos välimatka koululle, ulkomailla oleskelu tai esimerkiksi sairaus estävät läsnäolon koululla.

Mitä etä/verkko-opintoina voi suorittaa?

Voit suorittaa etäopiskeluna joko yksittäisiä kursseja tai koko lukion oppimäärän. Etäopiskeluun tarvitset Internet-yhteydellä varustetun tietokoneen. Etäkurssit pohjautuvat yleensä johonkin oppikirjaan. Netin kautta pääset käsiksi kurssin digitaaliseen materiaaliin, josta voit opiskella opettajan laatimien ohjeiden mukaan.

Sastamalan verkostolukio tarjoaa vuosittain omia verkko-ja samanaikaisopetuksen kursseja, jotka voit tarkistaa kohdasta ’kurssitarjotin’ Voit myös opiskella ISOverstaan omatahtisilla verkkokursseilla. Kysy tarkemmin lukiosi opinto-ohjaajalta tai perehdy tarjontaan osoitteessa: www.isoverstas.fi. ISOverstaan kursseille ilmoittautuminen tapahtuu aina lukioiden yhteyshenkilöiden kautta.

Miten opiskellaan? 

Etäopetukseen kuuluu myös opettajan antamaa henkilökohtaista ohjausta, joka tapahtuu Moodle-oppimisalustan kautta, sähköpostitse tai puhelimitse. Jos siis törmäät kurssin aiheissa ongelmiin, ota yhteyttä opettajaan sähköpostitse, ja hän vastaa sinulle. 

Kenelle etäopiskelu sopii? 

Etäopiskelu on joustavaa, mutta vaatii myös tiukkaa itsekuria. Kannattaa siis muistaa, että etäopiskelu voi aluksi viedä jopa enemmän aikaa kuin luokkaopetukseen käytetty aika: oman rytmin löytäminen ja ajankäytön suunnittelu voivat aluksi tuntua työläiltä. Mutta oman tavan, ajan ja paikan rakentaminen kannattaa. Onnistuessaan etäopiskelu palkitsee, sillä jokainen suoritettu kurssi vie kohti päämäärää.

 

 

Kirjaudu ylläpitotilaan Windows-työasematunnuksellasi Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi
Toiminnan takaa Netland AppRunner