AIKUISLINJA

Haaveesta totta!

Sastamalan verkostolukion aikuislinjalla voit

• opiskella normaalissa lähiopetuksessa iltaisin tai päivälukion ryhmissä
  • tenttiä kursseja itsenäisesti
  • opiskella etä- ja verkkokursseja

Mitä ja missä voi opiskella?

Aikuislinja tarjoaa vaihtoehdon päivälukiolle ja mahdollisuuden lukio-opintoihin myös työn tai muun opiskelun ohella. Aikuislinjalla on mahdollista myös korottaa aikaisempia arvosanoja ja täydentää tutkintoja. Päivälukion opiskelijoille aikuislinja lisää jousto- ja valintamahdollisuuksia oman opintosuunnitelman toteuttamiseen.

Sastamalan verkostolukiossa tarjotaan aikuisille suunnattua opetusta kaikissa kolmessa lukiossa. Iltaopetus on keskitetty 1.8.2010 alkaen Äetsän Sarkia-lukioon. Aikuisten opetussuunnitelman mukaan opiskelevat voivat kuitenkin aina osallistua päivälukion opetusryhmiin tai suorittaa kursseja itsenäisesti etä/verkko-opiskellen kaikissa verkostolukion lukioissa.

Ylioppilaaksi ammatillisen tutkinnon perusteella?

Ylioppilastutkintoon voi osallistua ammattitutkinnon perusteella, jos ammatillinen tutkinto on edellyttänyt vähintään kahden ja puolen vuoden opintoja. Kahden vuoden ammatillisen tutkinnon suorittaneelta vaaditaan, että hän on opiskellut vähintään kaksi pakollista lukiokurssia niissä oppiaineissa, joiden kokeisiin hän haluaa osallistua.

Mikäli kysymyksessä on kaksivuotisiin opintoihin perustuva vanha opistotasoinen tutkinto, ei lisäopintoja vaadita.

Ylioppilastutkinto on kuitenkin vaativa koe, ja siksi on suositeltavaa opiskella ainakin joitakin ylioppilastutkintoaineen kursseja, jos haluaa menestyä kohtuullisesti.

Milloin opinnot voi aloittaa?

Aikuislinjat eivät kuulu yhteishaun piiriin vaan opinnot voi aloittaa ”milloin tahansa”, aina uuden jakson alkaessa.

Miten pääsen alkuun?

Opintojen alkaessa laadit yhdessä oppilaitoksesi opinto-ohjaajan kanssa suunnitelman aikuislukio-opiskelun etenemisestä. Suunnitelma on hyvä pohja, mutta voit tarkistaa sitä matkan varrella. Sastamalan lukioiden aikuislukio-opintoja koordinoi apulaisrehtori Leeni Kirvesmäki, jonka puoleen voit kääntyä kaikissa aikuisopintoja koskevissa kysymyksissä. Tavoitat hänet puhelimitse numerosta 050-3680913 ja sähköpostiosoitteesta leeni.kirvesmaki(at)sastamala.fi.