” Sastamalan verkostolukio tarjoaa monimuotoisia lukio-opintoja nuorille ja aikuisille. Olemme edelläkävijä joustavien, yksilöllisten ja laadukkaitten koulutuspalvelujen kehittämisessä ja tuottamisessa.” (visio 2015)

Sastamalan verkostolukio, Sastamalan kaupungin alueella nuorille ja aikuisille suunnattua lukiokoulutusta tarjoava oppilaitosverkosto, aloitti toimintansa vuonna 2009. Verkostolukion  muodostavat Mouhijärven ja Vammalan lukiot sekä Äetsän Sarkia-lukio. Kaikissa verkostolukion lukioissa tehdään aktiivisesti kansainvälistä yhteistyötä EU-rahoitteisten projektien muodossa. Sastamalan lukioissa voi suorittaa lukiodiplomeja ja päättökokeita kuvataiteessa, musiikissa, liikunnassa, kirjallisuudessa, kotitaloudessa, teknisessä työssä, tekstiilityössä sekä puheviestinnässä ja vieraissa kielissä. Sastamalan kaupungin strategian mukaisesti lukioiden oppisisältöihin liittyy vahvasti kirja ja kulttuuri. Sastamalan verkostolukion tavoitteena on tarjota opiskelijoille joustavia, laadukkaita ja monimuotoisia opiskelumahdollisuuksia lukion tutkinnon suorittamiseksi.

Verkostoyhteistyössä esimerkiksi:

• lyhyet alkavat kielet
  • taito- ja taideaineet
  • lukiodiplomit
  • kotitalous, tekninen ja tekstiilityö
  • radiotyö
  • kansainvälinen yhteistyö ja projektit